Skip to Content
8 min leestijd
De held onder de lijmen!

Alles wat je moet weten over polyethyleen lijmen

Een beetje doe-het-zelver kan niet zonder PE-lijm. Met deze handige lijm kun je veel plastic voorwerpen in huis repareren en voorkomen dat je een voorwerp opnieuw moet kopen. Lees verder om te ontdekken wat deze lijm voor jouw projecten kan betekenen!

In dit artikel:

Waarvoor gebruik je polyethyleen lijmen?

Weet je niet zeker of je polyethyleen lijm nodig hebt in je huis? Kijk eens om je heen! De meeste huishoudelijke artikelen zijn namelijk van plastic en de kans is dan groot dat het polyethyleen plastic is. Dat wetende kun je je bedenken waarvoor je een polyethyleen lijm allemaal zou kunnen gebruiken.

Product

 • Pattex Power Epoxy Super Mix Express
 

 • Gebroken speelgoed – gebruik polyethyleen lijm om speelgoed weer in elkaar te zetten.
 • Gebroken vaatwerk – kies een polyethyleen epoxy die waterbestendig en extreem sterk is.
 • HDPE lijmen – Met een polyethyleen lijm kun je alles van HDPE verlijmen.

Expert tip

Kun je PE-lijm buiten gebruiken?

Je wilt natuurlijk dat een lijm zo veelzijdig mogelijk is. Dus als je een PE-lijm koopt, hoop je dat je die niet alleen binnen kunt gebruiken, maar ook buiten. Maar let op: niet alle PE-lijmen zijn buiten te gebruiken. Zoek een PE-lijm die weer- en schimmelbestendig is en een hoog hechtingsvermogen heeft, zoals een polyethyleen epoxy van hoge kwaliteit. Een product dat voldoet aan deze eisen kan je helpen met allerlei buitenreparaties.

Je kunt een PE-lijm voor buiten gebruiken op plastic meubels, zoals stoelen en ligstoelen, plastic tafels, plantenbakken, terrasaccessoires en decoratie, en zwembadspeelgoed. Een geschikte lijm hiervoor is onze waterbestendige Pattex Power Epoxy Super Mix Express.

Polyethyleen lijmen: tips en tricks

Als dit de eerste keer is dat je met polyethyleen lijm werkt, weet je misschien niet helemaal welke soort lijm je nodig hebt. De sleutel tot elk succesvol reparatiewerk is de juiste lijm. In plaats van de eerste polyethyleen lijm te pakken die je in de winkel ziet liggen, moet je goed nadenken over het type project dat je gaat uitvoeren en de voorwerpen en materialen die betrokken zijn bij dit project. Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de lijm waarmee je aan de slag gaat. Heb je de juiste lijm gevonden? Volg dan de volgende stappen:

 1. Werk in een goed verlichte ruimte.
 2. Gebruik een vlakke ondergrond om op te werken.
 3. Gebruik klemmen om de onderdelen bij elkaar te houden terwijl de lijm zich hecht (sommige lijmen drogen sneller dan andere).
 4. Zorg dat je alle materialen bij de hand hebt voordat je begint.
 5. Draag altijd een veiligheidsbril en handschoenen als je met lijm werkt.
 6. Gebruik een zo klein mogelijke hoeveelheid. Zo voorkom je knoeien.
 7. Zoek een lijm die transparant opdroogt zodat er geen sporen achterblijven.

De juiste PE-lijm kiezen

Bij jouw zoektocht naar het juiste polyethyleen lijmproduct voor jouw klus zul je verbaasd zijn hoeveel opties er zijn. Pattex is de marktleider in hoogwaardige lijmen en afdichtingsmiddelen en heeft een breed assortiment voor het verlijmen van polyethyleen kunststof. 

Als je kiest voor Pattex Power Epoxy Super Mix Express heb je vaak slechts één druppel nodig om kunststof oppervlakken zoals polyethyleen te verlijmen. De lijm hardt snel en biedt een ongelooflijke sterkte. De Power Epoxy Super Mix Express droogt verder helder op en is bestand tegen de meeste chemicaliën, water en extreme kou. Bovendien kunt je de lijm overschilderen, schuren, polijsten en er zelfs in boren!

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in