Skip to Content
7 min leestijd
De enige echte superlijm!

PP lijm: De multitasking doe-het-zelf superlijm

Begint het materiaal van je favoriete stoel los te laten? Met PP lijm kun je moeilijke stoffen en kleine stukjes makkelijk lijmen. De toepassingen voor deze lijm zijn eindeloos, dus lees deze gids en leer hoe je bijna elk oppervlak kunt lijmen.

In dit artikel:

PP lijm: Waarvoor kun je het gebruiken?

Je huis staat vol met allerlei voorwerpen en materialen die allemaal slijtage ondergaan. Als je meerdere voorwerpen tegelijk wilt repareren zoals voorwerpen die met verschillende niveaus van vocht te maken krijgen of die zijn gemaakt van verschillende materialen, dan kun je kiezen voor een PP lijm. Voorwerpen gemaakt van polypropyleen zijn onder meer flessen, opbergdozen, plastic meubels, broodtrommels en drinkbekers, speelgoed en emmers.

Product

Expert tip

Hoe breng je polypropyleen lijmen aan?

Het aanbrengen van PP lijm is vrij eenvoudig, volg de volgende stappen voor een optimale hechting en een fantastisch resultaat:

  1. Elk oppervlak moet glad, vlak en zo schoon mogelijk zijn. Gebruik schuurpapier om oneffenheden, gruis of andere beschadigingen te verwijderen.
  2. Gebruik isopropylalcohol om achtergebleven resten weg te vegen zodat de oppervlakken klaar zijn om weer verlijmd te worden.
  3. Bereid je PP lijm of epoxylijm voor, denk hierbij ook aan het klaarleggen van de juiste applicatietip en andere gereedschappen die je nodig zult hebben voor dit project.
  4. Begin met lijmen. Bekijk de pasvorm van het te verlijmen object en test de pasvorm eerst zonder lijm. Breng vervolgens de lijm aan op beide te verlijmen delen.
  5. Breng de te verlijmen delen samen en druk ze goed aan. Belast het verlijmde object vervolgens niet totdat de lijm volledig is uitgehard.
  6. Rond je project af, veeg overtollige lijm weg met een doek doordrenkt in warm water. Sluit de lijmtube goed af en bewaar deze op een droge en koele plaats.

De juiste lijmen om polypropyleen te lijmen

Kun je niet ontsnappen aan al het lawaai om je heen omdat je koptelefoon kapot is? Of is het favoriete speelgoed van je kind per ongeluk kapotgegaan? Geen zorgen, je hoeft geen nieuwe koptelefoon of nieuw speelgoed te kopen. Gebruik Pattex Secondelijm Plastics om al je kapotte voorwerpen van kunststoffen zoals polypropyleen weer te repareren en eruit te laten zien alsof deze nooit kapot zijn geweest.

Pattex Secondelijm Plastics is een secondelijm die bestaat uit twee delen, een activator en een lijm op basis van cyano-acrylaat. Deze speciale secondelijm voor plastic is uitermate geschikt voor moeilijk te lijmen kunststoffen zoals polyéthyleen (PE), polypropyleen (PP) en polyamide (PA) en is geschikt voor huishoudelijk gebruik. De lijm is supersterk en verlijmt plastic ook nog eens erg snel. Ook kan het plastic met andere materialen verlijmen zoals onder andere hout, leder, metaal, porselein, keramiek, kurk, papier en karton. Daardoor is deze lijm ideaal voor het repareren en verlijmen van autoaccessoires, speelgoed en kantoorartikelen. 

Let op: Je kunt Pattex Secondelijm Plastics niet gebruiken voor het verlijmen van glas of gelakte oppervlakken. Lees altijd de gebruiksaanwijzing wanneer je een lijm gaat gebruiken die je nog nooit eerder hebt gebruikt voor alle informatie over droogtijd, de manier van opslag en het verwijderen van de lijm waarmee je aan de slag gaat. 

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in