Skip to Content

SAMEN BEREIKEN WE GEDURFDE DINGEN

ONZE AMBITIE

Onze wereld zit boordevol mogelijkheden en eindeloze kansen. Bij Pattex zijn we er om uw innerlijke doener aan te wakkeren, die onverschrokken versie van uzelf die dingen voor elkaar krijgt. We willen u helpen om in uw capaciteiten te geloven en u de juiste hulpmiddelen aan te reiken. Met ons brede aanbod en onze niet-aflatende ondersteuning vormen u en Pattex een dynamisch duo dat aspiraties omzet in prestaties. Dit ethos strekt zich uit tot onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Samen kunnen we uitdagingen aan zoals milieuvriendelijke verpakkingen en het bereiken van nul CO2-uitstoot.

CIRCULARITEIT

PLASTIC VERMINDEREN MET PLASTICVRIJE BLISTERS

Ons doel is om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die we gebruiken tot het noodzakelijke minimum te beperken, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, prestaties en veiligheid van onze producten.

Daarom zetten we de verschuiving naar milieuverantwoorde verpakkingen in gang met de innovatieve plasticvrije blisteroplossing. Bij Henkel werken we met duidelijke doelstellingen. Daarom streven we ernaar dat 100% van onze verpakkingen in 2025 recyclebaar en/of herbruikbaar zijn.

OVERSTAPPEN OP GERECYCLEDE MATERIALEN

Pattex begrijpt het belang van de overgang naar een circulaire economie. Daarom richt onze strategie om dit doel te bereiken zich op vier pijlers:

  1. Intelligent verpakkingsontwerp en vermindering van verpakkingsmateriaal.
  2. Het gebruik van materialen uit duurzame bronnen.
  3. De levenscyclus van onze producten sluiten, zodat hun verpakking kan worden gerecycled zodra ze zijn verbruikt.
  4. Onderzoek om het gebruik van hernieuwbare ingrediënten in onze formules te vergroten.

GEZONDHEID & VEILIGHEID

ONZE OPLOSMIDDELVRIJE FORMULE

Een van onze stappen in de richting van een duurzame leefomgving is het volledig overschakelen van het assortiment op oplosmiddelvrije producten zonder dat dit ten koste gaat van de kleefkracht. Nu al bestaat 99% van het Pattex assortiment uit oplosmiddelvrije producten. Het meest recente voorbeeld is de nieuwe alleskunner Pattex 100% Adhesive, die in 2011 in heel Europa werd gelanceerd - uiteraard zonder oplosmiddelen.

KLIMAAT & NATUUR

VERMINDERING KOOLSTOFVOETAFDRUK

Bij Pattex streven we ernaar om onze uitstoot te verminderen en oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de bescherming en het herstel van de natuur in onze gehele waardeketen.

Zo gebruikt onze productie in onze fabriek in Hannover (Duitsland) 100% hernieuwbare energie.