Skip to Content
7 min leestijd
Vergeet de spijkers en schroeven!

Foto’s ophangen zonder spijkers

In deze gids vertellen we je hoe je je foto’s ophangt zonder spijkers. Het zal foto’s ophangen een stuk gemakkelijker maken, zodat je kunt genieten van mooie foto’s aan de muur zonder dat je daarvoor hoeft te boren.

In dit artikel:

Kun je echt foto's ophangen zonder spijkers?

Persoonlijke accenten toevoegen maakt je huis gezellig, uniek en gastvrij. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om kunst aan de muur te hangen. Kunstwerken die je hebt gekocht, of dierbare familieherinneringen zoals foto’s laten je huis pas echt stralen.

Het ziet er meteen geweldig uit als je ze ophangt, maar als je ooit besluit ze te verplaatsen dan blijf je zitten met lelijke gaten in de muren. Zonde! Kies daarom voor een betere manier om je kunstwerken en foto’s op te hangen zodat jij je muren niet meer hoeft te beschadigen. Een ander voordeel van je foto’s ophangen zonder te boren of zonder spijkers, is dat je hiervoor dus geen speciaal gereedschap nodig hebt.

Product

Expert tip

Foto’s ophangen op een muur van gipsplaat

Hoe kun je spijkers vermijden? Als je zoekt naar manieren om foto's op te hangen zonder spijkers, zoek dan naar producten die hier speciaal voor zijn ontwikkeld. Een product om foto’s op gipsplaatmuren op te hangen zonder dat je hiervoor spijkers of schroeven gebruikt, is een dubbelzijdige tape genaamd Pattex Geen Spijkers en Schroeven Tape. Deze tape is perfect om foto’s op gipsplaten te bevestigen. Zo houd je je muren glad en strak, zelfs als je besluit dat je je fotolijst toch ergens anders wilt ophangen. Deze tape is zelfs geschikt voor grote en zware lijsten, of muurdecoraties met een onregelmatige vorm.

Foto’s ophangen op stenen muren

Sommige huizen hebben binnenmuren van baksteen. De meeste mensen denken dat je hierin moet boren om een lijstje op te hangen, maar het probleem hier is dat een gat in je baksteenmuur onomkeerbaar is. Wil je het gat dichten, dan moet je de hele baksteen vervangen. En metselwerk is vrij uniek en lastig te vervangen, dus het laatste wat je wilt doen is het permanent beschadigen door erin te boren. Daarnaast heb je voor bakstenen muren ook nog eens een speciale boor nodig. Gelukkig zijn er andere opties om je foto’s op te hangen op dit soort muren.

Gebruik voor het ophangen van een lijst op een bakstenen muur een extreem sterke lijm of tape zoals onze Pattex PL Premium High Tack. Dit is een krachtige lijm met een sterke aanvangshechting van 350 kilo per vierkante meter. De lijm is overschilderbaar, geschikt voor binnen en buiten en lijmt elke combinatie van steen, hout, metaal, hard PVC, glas, beton, keramiek, hardboard, gipsplaten, multiplex, baksteen, MDF, kunststof, geverfde oppervlakken en spiegels.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in