Skip to Content
7 min leestijd
Plakstrips zijn jouw geheime wapen!

Plakstrips – een echte must have voor in huis!

Repareren, bevestigen of afdichten – Plakstrips zijn jouw geheime wapen als het gaat om projecten in en rondom je huis. In deze gids vertellen wij je alles over welke plakstrips en tapes jij nodig hebt voor je project.

In dit artikel:

Dubbelzijdige plakstrips voor bevestiging

Dubbelzijdige plakstrips plakken aan beide zijden en worden voornamelijk gebruikt bij het leggen van tapijten. Het egaliseert eventuele kleine oneffenheden en sommige plakstrips kunnen zelfs tot 120 kg per rol dragen. Het tapijt blijft stevig op zijn plaats en glijdt niet weg dankzij deze sterke plakstrips.

Product

Om ervoor te zorgen dat spiegels, grotere schilderijen of kleinere kasten met dubbelzijdige plakstrips aan de muur kunnen worden bevestigd moeten deze extra stevig zijn. Met dubbelzijdige Pattex Geen Spijkers & Schroeven Tape in plaats van standaard kleefstrips is elke bevestiging in een mum van tijd klaar, zonder boorgeluid of stof. Aangezien deze tape ook waterdicht is en een hoge weerstand tegen weersinvloeden heeft, kun je het ook buiten gebruiken.

Gebruik dubbelzijdige plakstrips om dakvilt snel, eenvoudig en veilig terug op het tuinhuisje te plakken of om een brievenbus aan de muur te bevestigen.

Expert tip

Plakstrips voor bevestiging en afdichting

Is je dakgoot tijdens de laatste storm gescheurd of zit er een gaatje in je stofzuigerslang? Geen probleem, deze reparaties zijn snel uit te voeren met lucht- en waterdichte plakstrips. Kies voor deze klussen Pattex Power Tape. Deze weefselversterkte universele tape met 3-laags technologie hecht uitstekend op bijna alle ondergronden, zowel binnen als buiten. Daarnaast is deze tape gemakkelijk met de hand af te scheuren, zowel in de breedte als in de lengte. Met deze waterdichte tape wordt een losse dakgoot snel weer gerepareerd.

Extra sterke plakstrips voor reparaties

Voor de echt moeilijke klussen raden we Pattex Crocodile Power Tape aan. Deze tape is verkrijgbaar in zwart en zilver en hecht zich gemakkelijk aan ruwe en zeer oneffen oppervlakken. Daarnaast is deze tape twee keer zo dik als Pattex Power Tape dankzij het sterke polyesterweefsel in dit product.

Door de extreme duurzaamheid van deze tape is deze waterdicht en daardoor een favoriet bij het repareren van tenten, sportuitrustingen, peuterbaden of afvoerleidingen. Ondanks de hoge treksterkte is de tape gemakkelijk met de hand af te scheuren. Je hebt dus geen ander gereedschap zoals een schaar nodig.

Toepassingen voor alle soorten plakstrips

Het aanbrengen van plakstrips is heel eenvoudig. Toch zijn de volgende tips nuttig bij het gebruik van plakstrips en zullen ervoor zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt. 

  1. Voorbereiding: Het te verlijmen oppervlak moet schoon en droog zijn. Verwijder stof en vet en reinig het oppervlak indien nodig met een geschikt oplosmiddel. 
  2. Aan de slag: Haal een stuk plakstrip uit de verpakking. Knip of scheur, afhankelijk van het type plakstrip, de gewenste lengte af. 
  3. Aanbrengen: Druk de plakstrip stevig op het oppervlak – zo bereik je de beste kleefkracht. Voor een nog betere grip plak je meerdere lagen op elkaar of wikkel je de plakstrips meerdere keren om het te verlijmen oppervlak heen. 

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in