Skip to Content
6 min leestijd
Zonder te boren of naaien!

Jaloezie repareren in een handomdraai

Je raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je huis. Het geeft je privacy, beschermt je tegen de zon en is decoratief. Of je nu gordijnen, rolluiken, zonweringen, of jaloezieën hebt hangen, ze dienen hetzelfde doel en het is vervelend als ze kapot zijn. Maar geen zorgen, je kunt jaloezieën makkelijk zelf repareren. In deze gids vertellen we je hoe.

In dit artikel:

Jaloezie repareren zonder boor

Zoals gezegd, raamdecoratie is handig. Ze beschermen je huis en je gezin. In deze gids vertellen we je meer over jaloezieën. Jaloezieën zijn te koop in verschillende tinten, materialen en afmetingen. Zo passen ze in elk raam, en bij elke stijl. Ze worden meestal gemaakt van plastic, stof of hout. 

Soms komt een jaloezie los van een raamkozijn of het plafond. Wil je dit repareren, dan hoef je hier geen boor voor te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt om snel een jaloezie reparatie uit te voeren is dubbelzijdige tape. 

Product

Het is belangrijk om op te letten bij een nieuwe bevestiging. Sommige binnenwanden zijn niet sterk genoeg om het gewicht van een jaloezie te dragen. Daarom raden we je aan de jaloezieën in het raamkozijn te repareren. Als je niet zeker weet of de binnenwanden het gewicht van je jaloezieën aankunnen, vraag dan om advies van een professional.

Heb je een schuifraam en wil je hieraan je jaloezieën repareren, gebruik dan een extra sterk, dubbelzijdig plakband zoals Geen Spijkers en Schroeven Tape van Pattex. Deze is erg geschikt voor schuiframen. Een rol tape houdt tot wel 120 kilo (afhankelijk van het oppervlakte en de materialen). 

Lees voordat je begint de handleiding. Zo weet je precies hoeveel tape je nodig hebt. Let er verder op dat de twee oppervlaktes goed schoon en droog zijn voordat je gaat plakken.

Expert tip

Stoffen jaloezie repareren zonder naald en draad

Is je jaloezie gescheurd? Dat kan gebeuren. Bijvoorbeeld als je het raam wilde openen, de kat een wilde bui had, of wanneer je kinderen de jaloezieën wilden gebruiken. Als het textiel van je jaloezie kapot is, kun je dit snel en gemakkelijk zelf repareren.

Gebruik hiervoor een speciale textiel lijm zoals de Pattex Textiellijm. Deze lijm is wasbaar en droogt doorzichtig op. Je kunt deze lijm gebruiken op verschillende soorten textiel. Breng aan de achterzijde van de scheur een klein stukje stof aan in dezelfde kleur, en breng hier de lijm op aan. Let erop dat het nieuwe stukje stof soepel genoeg is, zodat het de jaloezie niet belemmert in het gebruik. De textiellijm is binnen dertig minuten droog.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in