Skip to Content
7 min leestijd
Betonblokken lijmen doe je zo!

Betonlijm, de versteviging voor elke doe-het-zelf klus

Werken met betonlijm is eenvoudig als je over de nodige kennis beschikt. Deze gids laat je kennismaken met de verschillende toepassingen van betonlijmen en vertelt je welke lijmen geschikt zijn voor jou doe-het-zelf klus.

In dit artikel:

Wat is betonlijm?

Beton is een materiaal dat bestaat uit cement, zand en grovere toeslagstoffen en water. Er kunnen verschillende soorten lijm worden gebruikt om beton te repareren.

Betonlijmen zijn beschikbaar in verschillende formules die zijn afgestemd op het type materiaal dat verlijmd   moet worden. Er zijn opties beschikbaar voor zowel kleine reparaties in huis als grotere, meer geavanceerde klussen. Of het nu gaat om het leggen van tapijt, het lijmen van metaal op beton of het repareren van wegen, Pattex heeft de juiste betonlijm voor al je doe-het-zelf klussen.

Product

 

Expert tip

Het aanbrengen van betonlijm

De applicatietechniek voor betonlijm hangt af van het type lijm dat je gebruikt en de grootte van de klus. De Pattex Repair Extreme zorgt voor een sterke, stevige verbinding. Deze lijm is ideaal voor het verlijmen van beton op metaal, glas of hout. Het aanbrengen van deze betonlijm is ook nog eens zeer eenvoudig.

  1. Breng de lijm eenzijdig aan op één van de te verlijmen delen. 
  2. Druk beide delen stevig tegen elkaar aan. 
  3. Klem beide delen tegen elkaar aan voor minstens één uur. 


Je kunt ook 2 componenten lijm voor beton gebruiken. Met deze betonlijm ga je als volgt te werk: 

  1. Zorg ervoor dat je oppervlak droog is en stofvrij. 
  2. Snij het uiteinde van de spuitmond op het lijntje open met een mes. 
  3. Schuif de mengspuit op dit open uiteinde en draai de mengspuit vast onder de beide zijdelingse klemmen. Beide componenten worden in de mengspuit gemengd.
  4. Druk gelijkmatig op het drukmechanisme en breng zo de lijm rechtstreeks op één van de te verlijmen delen aan.

Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat je aan de slag gaat met de door jou gekozen betonlijm. 

Welke betonlijm is geschikt voor jouw project?

De keuze voor welke betonlijm je het beste kunt gebruiken hangt ook af van de grootte van de klus. Hier is een overzicht van betonlijmen voor kleine, middelgrote en grote klussen.

Kleine klussen

Voor kleinere betonverlijmingsprojecten in- en rondom huis is Pattex Repair Extreme de juiste keus. Met deze betonlijm maak je van al je kleine reparaties een groot succes. Deze betonlijm is geschikt voor binnen- en buitengebruik, uitermate elastisch en bestand tegen extreme condities. 

Middelgrote klussen

Voor middelgrote klussen is Pattex Power Epoxy Super Mix Universal 1min de juiste keuze. Het kan worden gebruikt om beton te binden met hout, gipsplaat, gips, baksteen, kurk en andere materialen.

Grote klussen

Voor grote of meer gespecialiseerde klussen is Pattex Super Power de juiste keuze. Deze veelzijdige betonlijm is een op water gebaseerde montagekit met licht vullend vermogen. Het is bestand tegen barre weersomstandigheden en voetverkeer, maar houdt er wel rekening mee dat langdurig contact met water de hechting kan verzwakken. Deze betonlijm hecht zich aan de meest voorkomende bouwmaterialen zoals beton, steen, marmer, hout, metaal en vele andere. 

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in