Wil je snel en gemakkelijk reparaties uitvoeren of verschillende materialen verlijmen? Een lijmspray werkt op bijna elk huishoudelijk materiaal. Volg onze eenvoudige stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het kiezen van de juiste lijmspray voor jouw project.
⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ Please copy first text and title after inpage navigation here (and delete duplicate inpage navigation)
- Product 1
- Product 2
- Product 3
Wil je snel en gemakkelijk reparaties uitvoeren of verschillende materialen verlijmen? Een lijmspray werkt op bijna elk huishoudelijk materiaal. Volg onze eenvoudige stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het kiezen van de juiste lijmspray voor jouw project.
Lijmspray is een lijm die vanuit een spuitbus die onder druk staat op een oppervlak wordt aangebracht. De lijm komt vervolgens als een nevel uit de spuitbus, waardoor er gemakkelijk een consistente laag lijm kan worden aangebracht. Er zijn veel soorten lijmspray beschikbaar, deze sprays voldoen aan allerlei behoeften gebaseerd op verschillende klus projecten. Lijmsprays zijn eenvoudig en in slechts een paar seconden te gebruiken. Hierdoor zijn deze sprays een goede keuze voor meubels, kleding, decoraties, schoolprojecten, knutselen, dagelijkse doe-het-zelf reparaties en projecten.
Lijmspray is ideaal voor een breed scala aan toepassingen. Ze worden vaak gebruikt voor onder andere handwerk- en kunstprojecten, het repareren van meubels en apparaten en het herstellen van leer en/of stof.
Sommige lijmsprays zijn herpositioneerbaar, waardoor gedetailleerde plaatsing mogelijk is. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om erachter te komen of dit ook het geval is voor de lijmspray die je wilt gaan gebruiken voor jouw klus. De meeste lijmsprays drogen transparant op en zullen niet door het verlijmde materiaal heen lekken of kreukels veroorzaken. Dit resulteert in een onzichtbare hechting die niets verandert aan het uiterlijk van het verlijmde of gerepareerde object. De eenvoudige applicatie zorgt voor het probleemloos aanbrengen van meerdere lagen lijm, waardoor sterke hechtingen kunnen worden gegarandeerd zonder extra droogtijden.
Lijmspray kan worden gebruikt voor het verlijmen van hout, metaal, acryl, schuim, stof, karton, leer, glas, folie, rubber en vele andere kunststoffen. Sommige lijmsprays worden niet aanbevolen voor blootstelling aan hoge temperaturen of vochtigheid, raadpleeg dus altijd de instructies voor je de door jou gekozen lijmspray gaat gebruiken.
Lijmspray is verkrijgbaar in verschillende sterktes om altijd een spray te vinden die past bij jouw project.
Voor algemeen gebruik of knutselprojecten kan een lijmspray voor algemeen gebruik de juiste keuze zijn. Deze sterke lijm droogt transparant op en zal niet vergelen naarmate de lijmverbinding ouder wordt, waardoor een algemene lijmspray ideaal is voor niet-dragende huishoudelijke reparaties en projecten. Deze lijmspray is het best te gebruiken binnenshuis, omdat blootstelling aan UV of zon vergeling van de lijm veroorzaakt.
Heb je een lijmspray nodig voor niet algemene projecten? Ga dan opzoek naar een lijmspray met een superieure hechtkracht welke goed aansluit bij de behoeften van jouw project. Kies altijd een lijm die past bij het type project dat jij gaat uitvoeren.
Lijmspray is eenvoudig te gebruiken, maar je moet wel weten hoe je de lijm moet voorbereiden, aanbrengen en schoonmaken na gebruik. Geen zorgen, volg de volgende stappen voor een snelle en krachtige hechting:
1. Bereid je project voor. Ga aan de slag in een goed geventileerde ruimte met een werkoppervlak met voldoende ruimte. Dek tafels en banken af met beschermende doeken of karton om lijmresten te voorkomen.
De te verlijmen oppervlakken moeten schoon en droog zijn. Daarnaast moeten ze ook vrij zijn van olie, was, verf of andere resten. Onderzoek de te verlijmen delen en test de pasvorm. Verwijder eventuele fragmenten of deeltjes die een perfecte afdichting belemmeren.
2. Bereid de lijm voor. Lijmspray is temperatuurgevoelig, dus breng de lijmspray aan tussen 18 en 35 graden Celsius. Schud de bus flink voor gebruik. Stel vervolgens het ventiel in op de grootte van de verlijming.
3. Breng de lijm aan. Houd de bus rechtop en richt het ventiel naar het te verlijmen oppervlak. Breng een gelijkmatige laag lijm aan op beide oppervlakken.
Houd tijdens het spuiten een afstand van 20 centimeter aan. Te dicht op een object spuiten kan leiden tot een opeenhoping van de lijm. Zorg ervoor dat je de lijm gelijkmatig verdeeld op de te verlijmen onderdelen. Je kunt ervoor kiezen om de randen van de te verlijmen onderdelen niet te bespuiten met lijm om overlopen te voorkomen.
Als je verwacht dat je de oppervlakken na het verlijmen nog zult moeten herpositioneren, breng dan slechts een lichte eerste laag lijm aan. Als er een extra laag lijm nodig is, breng deze dan snel aan voordat de eerste laag droog is.
4. Verbind de te verlijmen stukken. Wacht 2 tot 3 minuten na het spuiten voor je de te verlijmen onderdelen samen gaat brengen (raadpleeg de productinstructies voor details over de droogtijden). De lijm moet kleverig worden. Bevestig vervolgens de onderdelen op hun plaats en oefen zachte maar stevige druk uit om de onderdelen op hun plaats te houden.
Lijmspray droogt erg snel. De lijmverbinding zou hierdoor in slechts een paar minuten erg sterk moeten zijn. Laat voor de volledige hechtsterkte het verlijmde object een nacht ongestoord drogen.
5. Rond je project af. Keer na gebruik de spuitbus om en spuit het ventiel vrij. Reinig de spuitmond bij voorkeur met aceton. Verwijder verse lijm onmiddellijk met terpentijn. Droge lijmresten kun je het best verwijderen met wasbenzine. Test wel eerst even op de te behandelen ondergrond of deze wel bestand is tegen wasbenzine. Veeg de buitenkant van de lijmspray spuitbus schoon met een droge doek en plaats de dop terug. Bewaar de lijmspray vervolgens op een veilige en droge plek bij kamertemperatuur.
Pattex heeft de juiste lijm voor al jouw projecten.
Deel je eigen projecten