Skip to Content
3 min leestijd
Lijm het met polycarbonaat lijm!

Polycarbonaat lijmen: De lijm voor vele huishoudelijke projecten

Is polycarbonaat lijm iets wat je echt nodig hebt voor reparaties in huis? Ja! Want het zal je verbazen hoeveel huishoudelijke voorwerpen van polycarbonaat gemaakt zijn. Deze lijm kan zeker van pas komen. In deze gids lees je meer over wat deze lijm voor jou kan betekenen.

In dit artikel:

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ Please copy first text and title after inpage navigation here (and delete duplicate inpage navigation)

Product

  • Product 1
  • Product 2
  • Product 3
 

Expert tip

Is polycarbonaat lijm iets wat je echt nodig hebt voor reparaties in huis? Ja! Want het zal je verbazen hoeveel huishoudelijke voorwerpen van polycarbonaat gemaakt zijn. Deze lijm kan zeker van pas komen. In deze gids lees je meer over wat deze lijm voor jou kan betekenen.

Waarvoor gebruik je polycarbonaat lijm?;

Polycarbonaat lijm is een handige lijm die je zeker zult gebruiken als het eenmaal in je gereedschapskist zit. Polycarbonaat is een polymeer en wordt in vele verschillende objecten in huis en op kantoor gebruikt. Eenvoudige breuken en scheuren kunnen met polycarbonaat lijmen snel en eenvoudig worden gerepareerd. Hierdoor bespaar je geld omdat je nu zelf voorwerpen gemaakt van polycarbonaat kunt lijmen in plaats van dat je ze moet vervangen. Onder andere brillen, veiligheidsuitrustingen en verlichtingsarmaturen worden vaak van polycarbonaat gemaakt.

Bovendien heeft polycarbonaat lijm talloze toepassingen in de auto, bagage en zelfs voor computers en telefoons.

Welke materialen zijn geschikt voor polycarbonaat lijm?

Polycarbonaat lijm, ook wel polycarbonaatcement of polycarbonaat epoxy genoemd, kan worden gebruikt op elk materiaal dat is gemaakt van polycarbonaat. Dit is niet een lijm die je gebruikt voor houten meubels of glas.

Deze lijm is ontworpen om goed te hechten aan alle polycarbonaten en biedt ongelooflijke sterkte. Voordat je aan de slag gaat met polycarbonaat lijm is het belangrijk om te weten waarvan het voorwerp dat je wilt gaan repareren van gemaakt is. Het gebruik van deze lijm op het verkeerde soort materiaal kan schade geven of ervoor zorgen dat je reparatie niet lukt.

Polycarbonaat verlijmen: Tips en trucs

Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat jouw doe-het-zelfproject soepel verloopt. Dit type lijm is ontworpen om snel te drogen, je zult dus vlug moeten werken.

Enkele basistips en trucs om polycarbonaat te verlijmen:

  1. Werk op een schone, droge en vlakke ondergrond.
  2. Zorg dat alle spullen die je nodig hebt binnen handbereik liggen.
  3. Draag handschoenen om je huid te beschermen.
  4. Zorg ervoor dat je werkruimte goed verlicht is. Dit is vooral belangrijk bij kleine en nauwkeurige reparaties.
  5. Lees voordat je begint altijd de instructies goed door.
  6. Controleer of je klemmen nodig hebt om je voorwerpen op hun plaats te houden terwijl ze drogen.
  7. Zoek naar een polycarbonaat lijm die transparant opdroogt zodat de verlijming onzichtbaar is.

Polycarbonaat lijmen van Pattex

Special Plasticlijm van Pattex is speciaal bedoeld voor kunststoffen en kan ook gebruikt worden op polycarbonaat. De lijm is transparant en waterbestendig. Voordelen van het gebruik van deze lijm zijn onder andere het extra dunne mondstuk waardoor je makkelijk kunt lijmen op kleine en moeilijke plekken en de kristalheldere formule waardoor het niemand zal opvallen dat het voorwerp is gelijmd. Dit maakt deze lijm ideaal om polycarbonaat te verlijmen. En je hebt dankzij deze lijm geen epoxy lijm voor polycarbonaat nodig.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in