Skip to Content
3 min leestijd
Creatief met herfstbladeren.

Knutselen met bladeren: Decoreren met natuurlijke materialen

Knutselen met bladeren? Als je graag creatief bezig bent en een persoonlijk tintje wilt geven aan je decoraties, ga dan naar buiten deze herfst. Je zult zien dat je alles wat je nodig hebt om te decoreren uit de natuur kunt halen.

In dit artikel:

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ Please copy first text and title after inpage navigation here (and delete duplicate inpage navigation)

Product

 • Product 1
 • Product 2
 • Product 3
 

Expert tip

Knutselen met bladeren? Als je graag creatief bezig bent en een persoonlijk tintje wilt geven aan je decoraties, ga dan naar buiten deze herfst. Je zult zien dat je alles wat je nodig hebt om te decoreren uit de natuur kunt halen.

Knutselen met bladeren: Kunst direct uit de natuur

Voor de herfst, Halloween of voor andere momenten gedurende het jaar wil je natuurlijk je huis leuk gedecoreerd hebben. Hoewel er absoluut niets mis is met in de winkel gekochte, kant-en-klare decoraties, geeft het knutselen van je eigen decoraties met herfstbladeren een persoonlijk tintje aan dit seizoen.

Gebruik bijvoorbeeld herfstbladeren om te gaan knutselen en originele decoraties te maken. Bladeren zijn makkelijk te verzamelen en geven een echt herfstgevoel aan je huis. Met de juiste lijm creëer je je eigen decoraties deze herfst.

Knutselen met herfstbladeren: Hoe decoreer je een pompoen?

Iedereen is dol op een klassieke, uitgeholde en kaarsverlichte pompoen voor Halloween, maar waarom zou je niet eens wat anders proberen. Volg onze instructies om een fantastisch pompoen te creëren door te gaan knutselen met herfstbladeren. 

 1. Verzamel materialen. Verzamel een verscheidenheid aan bladeren waarvan je denkt dat ze goed bij je pompoen passen. Voor dit project kun je het beste kiezen voor bladeren die nog vers en dus flexibel zijn in plaats van droog en broos, zodat de bladeren goed aan het oppervlak van de pompoen hechten. Varens en klimop planten zijn ook bijzonder geschikt. 
 2. Verf de materialen. Verven is optioneel aangezien de standaard oranje pompoen natuurlijk prima te gebruiken is, maar je kunt de pompoen ook schilderen om deze extra origineel te maken. Wit en crème tinten werken erg goed aangezien deze kleuren de bladeren accentueren. Brons, zilver & goud tinten laten je pompoen echt stralen. 
 3. Lijm de materialen. Nadat je de bladeren waarmee je de pompoen wilt versieren hebt gerangschikt is het tijd om deze ook echt aan te gaan brengen op de pompoen. Breng de spraylijm aan op de achterkant van één van de blaadjes die je wilt gaan aanbrengen op de pompoen. Druk vervolgens het blaadje op het oppervlak van de pompoen. 
 4. Laat je knutselwerk drogen. Zodra alle bladeren op de juiste plaats zijn aangebracht laat je ze drogen gedurende de tijd die staat aangegeven in de instructies van de lijm die je hebt gebruikt. 

Knutselen met herfstbladeren: Hoe maak je een herfstkrans?

Als het gaat om buitendecoratie dan is een krans aan je voordeur een klassieke optie. Dit zal ook het eerste zijn wat je vrienden en familie zullen zien wanneer ze bij jou op visite komen.

 1. Verzamel materialen. Kies een goede hoeveelheid bladeren om een leuke krans te knutselen. De bladeren kunnen zowel van hetzelfde type boom zijn of van verschillende bomen. Voor dit project zijn grotere, gedroogde bladeren de beste keuze.
 2. Verf de bladeren. Nogmaals, dit is optioneel. Je kunt de bladeren laten zoals ze zijn voor een natuurlijke herfstlook of ze verven met enkele kleuren naar je eigen smaak. Goud en zilver maken bijvoorbeeld een krans die zowel voor de feestdagen als voor de herfst kan worden gebruikt.
 3. Lijm de materialen. Gebruik een zelfgemaakte kransbasis (bijvoorbeeld een cirkel uitgesneden uit karton die vervolgens geverfd is) of één in de winkel gekochte geweven takkransbasis. Breng een stipje lijm aan op het uiteinde van een blad en druk deze tegen de krans. Herhaal dit proces totdat de krans volledig bedekt is met bladeren.
 4. Decoreer je krans. Je kunt je herfstkrans naar een hoger niveau tillen door de lijm te gebruiken om bessen tussen de bladeren aan te brengen en een strik van jute of lint aan de onderkant van de krans te bevestigen.
 5. Laat je knutselwerk drogen. Zodra alle bladeren op de juiste plaats zijn aangebracht laat je ze drogen gedurende de tijd die staat aangegeven in de instructies van de lijm die je hebt gebruikt.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in