Skip to Content
3 min leestijd
Hier komen we aan, lijmresten!

Zo verwijder je gemakkelijk lijmresten van kunststof!

Leer hoe je lijmresten in een handomdraai van kunststof verwijdert met onze gids. Of het nu gaat om stickers, labels, kauwgom of lijmresten, wij hebben de beste methoden om lijmresten te verwijderen en je uit elke plakkerige situatie te halen.

In dit artikel:

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ Please copy first text and title after inpage navigation here (and delete duplicate inpage navigation)

Product

 • Product 1
 • Product 2
 • Product 3
 

Expert tip

Leer hoe je lijmresten in een handomdraai van kunststof verwijdert met onze gids. Of het nu gaat om stickers, labels, kauwgom of lijmresten, wij hebben de beste methoden om lijmresten te verwijderen en je uit elke plakkerige situatie te halen.

Hoe verwijder je lijmresten van kunststof? Wat heb je nodig?

Het verwijderen van lijmresten van tape, stickers of etiketten kan lastig zijn! Voordat je naar een mes of plamuurmes grijpt, moet je bedenken dat zelfs het hardste plastic met dit soort gereedschap kan worden beschadigd. En dat kan nooit de bedoeling zijn toch? Daarom stellen wij voor eerst aan de slag te gaan met andere methoden. 

Hier is de lijst met hulpmiddelen die je nodig hebt om lijmresten van plastic te verwijderen:

 • Warm zeepwater, witte azijn of nagellakremover
 • Een schone, droge doek
 • Een plastic kaart of een ander halfhard voorwerp zoals een tongspatel om voorzichtig mee te schrapen.

Hoe verwijder je lijmresten van plastic?

Als je het juiste gereedschap hebt verzameld, ben je klaar om de klus te klaren. Dit is stap voor stap wat je moet doen: 

 1. Dep de doek in het warme zeepwater, normale- of schoonmaakazijn of nagellakremover met tonic.
 2. Plaats de doek over het gebied en laat de lijmresten even zacht worden. De inwerktijd hangt af van de lijmresten, de grootte en het hechtingsvermogen van de lijmresten. 
 3. Veeg het water, azijn of de nagellakremover (en de sticker, het etiket of de lijm) weg met de doek. Wrijf wat harder als dat nodig is.
 4. Schraap de overige restjes weg met de plastic kaart of ander schraapgereedschap. Zorg ervoor dat je het plastic niet scheurt, bekrast of doorboort.
 5. Herhaal het proces als er hardnekkige resten achterblijven.
 6. Maak het gebied schoon met een doek en veeg het droog. Als je azijn of aceton hebt gebruikt, blijft het misschien even ruiken. In dit geval kun je het product eerst even afwassen voordat je het weer in gebruikt neemt.

Succesvol lijmresten van plastic verwijderd? Dit zijn de beste plasticlijmen om de oude te vervangen

Als de oude lijm de uitdaging niet aankon, is het tijd voor een goede plaatsvervanger. De Pattex Special Plasticlijm en de Special Plastic zijn speciaal bedoeld voor het gebruik op kunststoffen. Beide lijmen zijn geschikt voor diverse materialen en ze zijn daarnaast ook nog eens waterbestendig. 

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in