Skip to Content
3 min leestijd
Spiegels ophangen zonder te boren?

Hoe hang je een spiegel op zonder te boren? 

Leer hoe je een spiegel aan de muur hangt zonder te boren met onze handige gids. We leggen je uit hoe je de muren voorbereidt voor een goede installatie, hoe je de spiegel ophangt en welke lijm je daarvoor nodig hebt. 

In dit artikel:

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ Please copy first text and title after inpage navigation here (and delete duplicate inpage navigation)

Product

 • Product 1
 • Product 2
 • Product 3
 

Expert tip

Leer hoe je een spiegel aan de muur hangt zonder te boren met onze handige gids. We leggen je uit hoe je de muren voorbereidt voor een goede installatie, hoe je de spiegel ophangt en welke lijm je daarvoor nodig hebt. 

Hoe hang je een spiegel aan de muur;zonder te boren: De ruimte voorbereiden

Een spiegel aan de muur lijmen klinkt misschien wat zenuwslopend. Maar met het juiste gereedschap en voorbereiding is het een eenvoudig project dat veilige, sterke en mooie resultaten oplevert. Hier lees je hoe je je muren voorbereidt op het ophangen van een spiegel zonder gaten in je muur te boren

 1. Vermijd het aanbrengen van spiegels bij extreme temperaturen. Voor de beste resultaten ligt de temperatuur tussen de 15 en 29 graden.
 2. Bereid de gipsplaat en het pleisterwerk voor. 
 3. Schuur gelakte en geschilderde oppervlakken om de hechting te verbeteren.
 4. Maak de wand en spiegel schoon en zorg ervoor dat stof en vuil van alle oppervlakken worden verwijderd.
 5. Markeer de muren of de achterwand. Geef met schilderstape en een potlood aan waar de spiegel moet komen.

Stapsgewijze instructies: Hoe een spiegel op te hangen aan een muur zonder te boren;

Nadat de muur is voorbereid, kun je beginnen met de installatie. Een extra paar handen is welkom voor deze stap, dus vraag een vriend en ga aan de slag! Hier lees je hoe je een spiegel ophangt zonder te boren:

 1. Laad de lijm in het kitpistool en open de bus.
 2. Breng de lijm langs de spiegel aan. De lijnen moeten ongeveer vijf tot zeven centimeter lang zijn en langs de spiegel lopen. Blijf op veilige afstand van de rand van de spiegel om te voorkomen dat er teveel lijm aan de zijkanten uitloopt.
 3. Til de spiegel op zijn plaats (gebruik zo nodig hulp) en zorg ervoor dat hij precies op de aangegeven plaatsingsmarkeringen staat. Controleer de uitlijning met een waterpas.
 4. Druk de spiegel stevig op zijn plaats en zet hem vast met spiegeltape of andere ondersteuningssystemen totdat de volledige uithardingstijd is bereikt. Zie de instructies van de fabrikant voor meer details over de uithardingstijd.

Lijm om een spiegel op te hangen zonder gaten te boren

Laat je niet verleiden tot het gebruik van een constructielijm voor de installatie van spiegels. Spiegels hebben een uniek oppervlak en daarom een gespecialiseerde lijm nodig die speciaal ontworpen is om ze veilig op hun plaats te houden.

De correcte lijm voor het ophangen van spiegels zonder te boren is de Pattex Pro PL 200. Deze lijm is een Flextec-Polymer formule, geschikt voor binnen- en buitenshuis en bindt zich met de meeste materialen. Na uitharding is de lijm ook nog overschilderbaar en schuurbaar. Het is de go-to lijm voor je badkamerrenovatie! Ideaal om je badkamerspiegel op te hangen zonder gaten te boren.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in