Skip to Content
3 min leestijd
Gebruik een epoxy voor plastic!

Alles over de juiste epoxy voor plastic

Wil jij plastic voorwerpen repareren? Wij helpen je om de juiste epoxy voor plastic te vinden! In deze gids leggen we je de basis uit van epoxylijmen, geven we je toepassingstips en een suggestie voor de juiste epoxy voor kunststof.

In dit artikel:

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ Please copy first text and title after inpage navigation here (and delete duplicate inpage navigation)

Product

  • Product 1
  • Product 2
  • Product 3
 

Expert tip

Wil jij plastic voorwerpen repareren? Wij helpen je om de juiste epoxy voor plastic te vinden! In deze gids leggen we je de basis uit van epoxylijmen, geven we je toepassingstips en een suggestie voor de juiste epoxy voor kunststof.

Wat is epoxy voor plastic?

Epoxy is een tweecomponentenlijm bestaande uit epoxypolymeer en een verharder. Na het mengen ontstaat er een uiterst duurzame verbinding. Epoxy voor kunststof vult ook gaten en krimpt niet bij blootstelling aan verschillende temperaturen. Deze sterke lijm is bestand tegen zware belasting en is ook geschikt om in te boren.

Epoxy voor plastic is beschikbaar in verschillende formules die geschikt zijn voor verschillende soorten kunststoffen en oppervlakken. Net als bij elk ander product is het belangrijk om bij dit soort lijm de gebruiksaanwijzing van de fabrikant te lezen voor je aan de slag gaat. Alleen op deze manier kun je een lijm kiezen die past bij jouw projectbehoeften en je DIY-project succesvol afronden.

Hoe breng je tweecomponenten-epoxy voor kunststof aan?

  1. Snij het uiteinde van de spuitmond open met een mes.
  2. Kantel de spuit omhoog en druk de zuiger in. Hierdoor wordt de overtollige lucht uit de lijmtube geduwd.
  3. Breng de gewenste hoeveelheid hars en verharder aan op een schone, niet absorberende en wegwerpbare ondergrond. Meng de lijm vervolgens voor zestig seconden. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor alle informatie over de exacte tijd waarin je de lijm moet mengen.
  4. Breng de gewenste hoeveelheid epoxy voor plastic aan op beide oppervlakken en druk ze samen.
  5. Klem de twee oppervlakken een tot drie uur samen zodat de verlijmde oppervlakken op hun plaats blijven terwijl de epoxy uitdroogt. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant voor alle informatie over de exacte uithardingstijden van de lijm die je hebt gebruikt.
  6. Wacht de gehele uithardingstijd voordat je het verlijmde voorwerp weer in gebruik neemt.

De juiste plastic epoxy kiezen;voor jouw project

Pattex Epoxy Super Mix Universal is een speciale epoxylijm van Pattex. De lijm biedt hoge lijmprestaties en kan gebruikt worden voor vrijwel alle materialen en reparaties. Deze epoxy voor plastic droogt snel en transparant op, krimpt niet en zet ook niet uit tijdens het uitharden. De lijm is bestand tegen olie, water, en gewone oplosmiddelen en kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden. Daarnaast kun je deze lijm schuren, overschilderen, polijsten en er zelfs in boren – een echte allrounder dus!

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in