Skip to Content
3 min leestijd
Eén lijmpistool voor alle klusjes!

Een lijmpistool: De onmisbare tool voor elke doe-het-zelver

Een beetje klusser kan niet zonder lijmpistool. Of het nu voor professioneel gebruik is, of voor hobbyklussen, een heet lijmpistool kunt u gebruiken voor veel soorten projecten. Lees verder om te ontdekken hoe u uw lijmpistool gebruikt, en voor welke klusjes.

In dit artikel:

⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️ Please copy first text and title after inpage navigation here (and delete duplicate inpage navigation)

Product

 • Product 1
 • Product 2
 • Product 3
 

Expert tip

Een beetje klusser kan niet zonder lijmpistool. Of het nu voor professioneel gebruik is, of voor hobbyklussen, een heet lijmpistool kunt u gebruiken voor veel soorten projecten. Lees verder om te ontdekken hoe u uw lijmpistool gebruikt, en voor welke klusjes.

Welk lijmpistool moet je aanschaffen?

Je wilt een lijmpistool, maar weet niet precies waar je moet beginnen. Welk lijmpistool geschikt is, is afhankelijk van het materiaal waarmee je aan de slag gaat. Als je een lijmpistool koopt wat opwarmt tot 120 graden, kun je deze gebruiken voor fijne en gevoelige materialen. Andere lijmpistolen gaan weer tot 190 graden. Deze zijn de perfecte optie voor wat sterkere materialen zoals hout en metaal.

Ons Pattex Hot Pistol is een hobby lijmpistool, en geschikt voor verschillende soorten DIY-projecten. Het lijmpistool is te gebruiken op verschillende materialen zoals hout, papier, karton, metaal, textiel, kurk, glas, en bepaalde kunststoffen. De lijm is makkelijk aan te brengen en met de standaard kun je het Pattex lijmpistool veilig neerzetten tijdens het gebruik.

Hoe gebruik je een professioneel lijmpistool veilig?

Lijmpistolen zijn redelijk makkelijk in gebruik, maar je werkt wel met een heet materiaal. Daarom is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen en te weten hoe je het lijmpistool gebruikt. We vertellen het je hieronder:

 1. Controleer het lijmpistool. Gebruik nooit een beschadigd lijmpistool met bijvoorbeeld een kapot snoer. Je kunt ook kiezen voor een draadloos lijmpistool. Als je twijfelt over de staat van het lijmpistool, kun je beter een nieuw lijmpistool kopen. 
 2. Let erop dat het mondstuk vrij is. Je kunt eventuele oude resten wegtrekken met je vingers, of verwijderen met een tandenstoker.
 3. Plaats de lijm in het pistool. Extra lijmvullingen kun je apart kopen.
 4. Zet het lijmpistool aan (steek de stekker in het stopcontact). Het lijmpistool warmt nu op. Let op dat je het lijmpistool niet aanraakt op de plekken waar het apparaat heet wordt. Laat het lijmpistool compleet opwarmen voordat je begint met lijmen. Voor het Pattex Hot Pistol lijmpistool is dit ongeveer acht tot tien minuten.
 5. Breng de lijm aan op je project. De lijm droogt direct en is na twee minuten uitgehard. Laat het pistool na gebruik afkoelen.

Zo haal je het beste uit je lijmpistool;;

Lijmpistolen zijn te gebruiken voor veel soorten klussen. We geven je een paar voorbeelden:

 • Kleine klusjes in huis. Gebruik het Pattex Hot Pistol lijmpistool voor kleine reparatiewerkzaamheden van bijvoorbeeld hout, metaal, en kunststof.
 • Reparaties op stof. Gebruik een lijmpistool om een stoel te bekleden of broekspijpen in te nemen.
 • Hobbyklusjes. Gebruik de lijm om kunst- en knutselprojecten te maken. Denk aan kerstwerkjes, herfststukken of andere decoraties waarbij je iets lijmt.

Deel je eigen projecten

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in