Partners

Pattex staat achter het Repair Café

Wat is het Repair Café precies?

Samen kapotte spullen repareren, dat is het idee van Repair Café

Repair Café is een initiatief dat in 2009 door Martine Postma is bedacht in Nederland. Het is een ontmoetingsplaats waar eens of meerdere keren per maand vrijwilligers en deelnemers samenkomen om samen kapotte spullen te repareren.

De bezoekers die naar het Repair Café komen met hun kapotte spullen (kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies en speelgoed bijvoorbeeld) kunnen samen met de vrijwilligers werken aan het repareren ervan.

De deelnemers leren op die manier kleine reparaties uit te voeren dankzij de waardevolle overdracht van kennis. Deze uitwisseling vindt plaats in een café, in een gezellige sfeer, waarbij iedereen de handen uit de mouwen steekt.

Het Repair Café-initiatief werkt dankzij de deelname van vrijwilligers die hun vrije tijd opgeven om bezoekers te helpen bij hun reparaties.

Het doel is om het publiek bij te brengen hoe belangrijk het is om duurzame producten te kopen en om spullen te onderhouden en repareren. Op deze manier draagt Repair Café bij aan de verduurzaming van de maatschappij: voorwerpen die weer in hun oude staat worden teruggebracht, kunnen langer worden gebruikt en worden niet weggegooid. Dit leidt tot minder energieverbruik en minder verbruik van grondstoffen.

Het Repair Café-initiatief heeft zich enorm snel ontwikkeld en groeit nog steeds. Intussen zijn al bijna 1.500 lokale Repair Café-groepen actief, in meer dan dertig landen. Ongeveer 30% van de Repair Cafés bevindt zich in Nederland en Vlaanderen.

Pattex en Repair Café - een gemeenschappelijk doel

Pattex, een merk van de internationale groep Henkel dat montage-, lijm- en reparatieproducten levert, ondersteunt het Repair Café-initiatief. Het idee achter Repair Café, om kapotte spullen te repareren, om deelnemers te leren hoe kleine reparaties moeten worden uitgevoerd en om ze weer te laten ontdekken wat de waarde van voorwerpen is, sluit perfect aan bij de waarden van ons merk Pattex. De lijm- en tapesoorten van Pattex zijn bedoeld om alle soorten materialen mee te monteren en om alledaagse voorwerpen mee te repareren. Pattex biedt zijn klanten dan ook de mogelijkheid om hun eigen werkzaamheden uit te voeren met krachtige, hoogwaardige producten.