Pattex – “gives you the power”.

Deze belofte is meer dan de toezegging om onze gebruikers te ondersteunen met de krachtige kwaliteitsproducten waaruit ons uitgebreide assortiment verlijmings- en afdichtingsproducten bestaat. Het weerspiegelt ook de belofte van het merk binnen de groep Henkel, een wereldwijde leider in duurzaamheid, om gebruikers gifvrije formules te bieden die noch hun gezondheid, noch het milieu schaden.

De beloften die we met Pattex doen, houden altijd stand. Daarom is onze duurzaamheidsstrategie gebaseerd op concrete en tastbare plannen.


 

 

Voor de rijpe markten willen we dat ons complete productassortiment volledig vrij is van oplosmiddelen. Een uitdagende taak omdat we geen compromissen willen sluiten wat betreft de kwaliteit van het product. We zijn er trots op dat we deze doelstelling op dit moment al voor 99% hebben bereikt. Het nieuwste goede voorbeeld is de lancering van een nieuwe, sterke lijm in 2011, genaamd ‘100% lijm’ in heel Europa. Uiteraard met 0% oplosmiddel.

Voor opkomende markten is ons doel – vanwege de marktbehoeften en beschikbaarheid van grondstoffen ter plaatse – om een compleet productassortiment zonder giftige oplosmiddelen te kunnen aanbieden. Dus: om alle gevaarlijke oplosmiddelen uit de lijmformules te verwijderen. Een uitdagende taak aangezien dit om grote investeringen vraagt. We zijn er trots op dat we deze doelstelling wereldwijd al voor 95% hebben bereikt. Het nieuwste goede voorbeeld is zonder twijfel dat we het oplosmiddel tolueen wereldwijd hebben verwijderd uit de formules van al onze contactlijmen. Tegen 2014 zal Pattex de volgende stap, het verwijderen van alle gevaarlijke oplosmiddelen uit lijmformules, hebben bereikt.